Ροκάνι

You are here

Foundation Year
2016
Country
Greece
Region
Αττική
Location

Λεωφόρος Κηφισού 54, 10442, Αθήνα

Number of members
7
Full-time
7
Part-time
Volunteers
Accept interns
NO
Area of intervention
Environmental Awareness
Social Enterprise
Other
Main funding mechanisms
Fundraising or Crowdfunding
Provision of services
Level of impact
Local

Το Ροκάνι ακολουθώντας τη λογική του upcycling, δίνει νέα ζωή σε κουφώματα, παλέτες και άλλα υλικά, μεταμορφώνοντάς τα σε σύγχρονα έπιπλα. Η ιστορία του ξεκινά το 2016, όταν τα τρία αρχικά μέλη ένωσαν τις τεχνικές τους γνώσεις και ικανότητες για να υλοποιήσουν προσιτά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ο επαναπροσδιορισμός αυτός καθαυτός των υλικών δεν αποτελεί αυτοσκοπό: η αισθητική των παραγόμενων επίπλων είναι εξίσου ή και περισσότερο σημαντική για τους δημιουργούς τους. Το ίδιο και η προσιτότητα. Οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει στην ομάδα μία ιδέα ή φωτογραφία του επίπλου που επιθυμεί και να το αποκτήσει σε πιο προσιτή τιμή και φυσικά χωρίς περαιτέρω κόστος για το περιβάλλον, αφού η βάση των δημιουργιών είναι ήδη εκεί.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιούν για τις δημιουργίες τους μπορεί να είναι το απόρριμμα μιας βιοτεχνίας, κάτι που έχει φέρει κάποιος φίλος ή έχει βρεθεί σε κάποια γωνιά της Αθήνας.

Μετά την εύρεσή του, το εκάστοτε υλικό στη συνέχεια αποσυναρμολογείται στα βασικά μέρη του, από τα οποία η ομάδα επιλέγει τι μπορεί να αξιοποιήσει. Οι συνθέσεις αποτελούνται κυρίως από ξύλο και σίδερο, υλικά με τα οποία η ομάδα έχει αρκετή εμπειρία. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται ευρέως και ψηφιακές τεχνολογίες, για να φέρουν τις δημιουργίες στο σήμερα.

Το Ροκάνι λειτουργεί στα πρότυπα των συνεταιρισμών, κάτι που προέκυψε μέσα από την εξοικείωση με την έννοια της κοινωνικής οικονομίας και την επιθυμία για ομαδικότητα και ηθική στην εργασία, αλλά και τις ισότιμες συνθήκες. Το εγχείρημα είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένο προς την αειφορία.

Impact Hub Athens

Action Finance Initiative (AFI)

LUDD MAKERSPACE


Beneficiaries
Unemployed people
Local community
Have you previously hosted an intern? Is it a possibility in your organisation?

ΟΧΙ


Gallery
Video

Meet Rokani

LousadaBioLivingLeave no traceCeseforPlay SolutionsENTERAthens University

About NGEurope

NGEurope: Promoting European social cohesion through leadership and change engagement by NGOs

Get In Touch